Wie we zijn

coach & ondernemer

Samen ontdekken we wat jou drijft, waar je naartoe wil en hoe je daar gaat geraken. Hier ontdek je wie wij zijn en wat ons bezig houdt !
We zijn een ondernemend koppel en hebben samen 5 kinderen. Dat houdt ons alvast met de voeten stevig op de grond en met de blik op de horizon gericht!

KAREN BOERS

Karen houdt van puzzels en problemen oplossen, vooral als er heel wat ogenschijnlijk onoverkomelijke obstakels in de weg staan.

Ze houdt van mensen en hoe ze met elkaar omgaan, hoe patronen en systemen gevormd worden en weer in beweging kunnen komen. Niks staat stil in deze wereld en dus experimenteert ze graag met hoe die wereld er morgen zou kunnen uitzien.

Karen bouwt op 14 jaar ervaring in HR en Marketing & Communicatie. Ze ondersteunt niet alleen teams en bedrijven, maar bouwde zelf ook enkele non profit organisaties uit, zoals Startups.be, het European Startup Network en BeCode.

DIRK PEUSENS

Dirk heeft een passie voor mensen en natuur.

Hij houdt van kennis verzamelen en naar verhalen luisteren. Hobbies, vriendschappen en carrière zijn voor hem verweven. Dankzij een oprechte nieuwsgierigheid naar wat je drijft en waar je naartoe wil, brengt hij richting in je leven.

Zijn carrière zwierf al langs onderzoek, politiek en restauratie van wind- en watermolens met één constant factor: getalenteerde mensen te helpen zich te ontplooien in een omgeving waarin innovatie, mens en natuur elkaar vinden. Deze rijke achtergrond vormt nu de basis van onze coaching praktijk voor getalenteerde en gepassioneerde mensen.

Onze projecten

ONDERNEMEN MET PASSIE

Ondernemen zit in je bloed, dat kruipt waar het niet gaan kan. We hebben daarom zowel in onze professionele carrières als in ons privéleven (de scheidingslijn is overigens haast onbestaand) al heel wat uiteenlopende projecten uitgewerkt, gewoon omdat het kriebelde en we er energie van kregen:

Startups.be

Karen bouwt sinds 2013 aan de “one-stop-shop” rond technologie ondernemerschap in België. Startups.be brengt ondernemers in contact met klanten, investeerders en talent, zodat ze hun startups snel en efficient kunnen uitbouwen op wereldschaal.

Windmolen De Hoop vzw

In 2001 kocht Dirk Windmolen “De Hoop” van Elen en dit werd de start van een fantastisch avontuur. Met vereende krachten en de steun van honderden sympathisanten en sponsors, resulteerde dit prachtige lokale initiatief in de restauratie van de molen tot een maalvaardige molen en de herbestemming van een deel van de opslagplaatsen tot vakantiewoning.

BeCode

BeCode, de Belgische Coding School, leidt getalenteerde jongeren op tot gegeerde software ontwikkelaars. Een logische mindset, veel "goesting" en motivatie volstaan om in aanmerking te komen voor dit 6-maand lange training programma, waarbij praktijkervaring en samenwerking centraal staan. Als mede-oprichters willen het mogelijk maken om de digitale beroepen toegankelijk te maken voor iedereen. Karen neemt bovendien ook de operationele uitbouw van de organisatie voor haar rekening.

Dirk Peusens – Molenrestauraties

Soms overkomt het je dat jouw hobby zo'n passie wordt dat je er wel je beroep van moet maken. Einde 2008 heeft Dirk zijn vaste job opgezegd om ondernemer te worden. Sindsdien bouwde hij een professioneel restauratiebedrijf in de molenbouw uit en zijn Ronny, Hannes en Berre het hele jaar rond in de weer met de Vlaamse en Noord-Franse molens!

European Startup Network

Het connecteren van technologie ondernemers, beleidsmarkers, investeerders en corporates stopte niet aan de landsgrenzen. In 2016 richte Karen mee de koepel organisatie European Startup Network op, waarbij 16 nationale startup associaties de handen in elkaar slaan voor een meer eengemaakte en transparante markt voor en een snellere markt introductie van Europese startups.

Chiro Scheldebloem

Sinds de zomer van 2016 zijn Dirk en Karen samen met een hele ploeg kookouder bij Chiro Scheldebloem in Merelbeke. Zo ondersteunen we de leiding en helpen zo’n 150 chirowietjes aan een onvergetelijk kamp elk jaar!

Net Futures

Sinds 2015 helpen Karen en Dirk de Europese Commissie (DG Connect) met de strategische invulling en praktische organisatie van hun “flagship event”, dat in geen tijd uitgroeide tot een referentie in het domein met ruim 800 bezoekers per jaar.

Belgian Startup Manifesto

Dankzij de waardevolle suggesties van honderden ondernemers en experten kon een team van growth hackers een serie van aanbevelingen wereldkundig maken en in nauwe samenwerking met beleidsmakers op stedelijk, regionaal, federaal en Europees niveau ook beetje bij beetje in realiteit omzetten.

“I have no special talents.
I am only passionately curious”
- Albert Einstein -
“There is no passion to be found playing small–in settling for a life that is less than the one you are capable of living”
-Nelson Mandela-
Contacteer ons

vertel ons jouw verhaal

Wil je meer weten?
Laat gerust weten wat je bezig houdt.