Wat ons anders maakt

Wij ondernemen uit passie. We doen écht graag wat we doen. En als we het niet graag doen, dan is het omdat het iets is dat we nodig vinden – om de dingen te kunnen doen die er wél toe doen.

We hebben samen 5 kinderen. Dat houdt ons tegelijk met beide voetjes op de grond én met de blik op de horizon. Onze “work-life balance” bestaat er vooral in beide werelden door elkaar te vlechten zodat het voor ons allemaal werkt. We hopen onze kids zo te kunnen inspireren ervoor te gaan, ongeacht welk zot plan te zich in hun hoofd halen.

We geloven immers in groei! Groei van onze kinderen, van ons bedrijf, van onze klanten, van onze medewerkers, van jou! Geen groei zonder inspanning. Maar samen vinden we onze weg vooruit.

Karen

Gedreven en enthousiast, geen barrière waar ik geen weg omheen vindt, de aanstookster van menig zot project… Mijn ervaring uit de HR, marketing en startup wereld vormen een rijke bagage waarmee ik problemen help “fixen”. Mensen helpen, het algemeen belang dienen en iedereen de kans geven om zijn of haar dromen te realiseren… daar word ik warm van!

Dirk

Ondernemer met een hoek af, schouder om op te leunen, het vuur aan je schenen om wild te dromen… Met een carrière die breed uitwaaiert langs onderzoek, politiek, molenbouw en coaching ben ik het levende bewijs dat je alles kan realiseren wat je hart verlangt. Authentiek en warm, met een écht luisterend oor, sta ik jong en oud bij om meer uit zichzelf te halen!

Neem contact met ons op:

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Een greep uit onze projecten

Molenbouw

Restauratie van wind- en watermolens

Een hobby groeide uit tot een (nieuw) beroep. In 2009 startte Dirk een eigen bedrijf actief in de restauratie van wind- en watermolens. Samen met Ronny, Hannes en Berre hebben menig Vlaamse en Noord-Franse molens al een flinke opknapbeurt gekregen!
http://www.peusens.be

BeCode

De Belgische coding school

BeCode, opgericht in 2016 door ondermeer Dirk en Karen, biedt in heel België gratis opleidingsprogramma’s aan op het gebied van digitale technologieën. De opleiding is gericht op werkzoekenden en schoolverlaters, waarbij meer dan 80% werk vindt nadien. De deelnemers leren websites en applicaties (apps) te bouwen.
www.becode.org

BeCentral

De grootste tech education campus van Europa

Deze iconisch campus gevestigd in het Brusselse centraal station huisvest meer dan 60 educatieve programma‘s, startups en NGO’s die samenwerken om de digitale kloof te dichten. Karen is mede-oprichter en bestuurder van het initiatief, dat al meer dan 100.000 deelnemers liet proeven van nieuwe digitale vaardigheden.
www.becentral.org

Windmolen “De Hoop”

Malende molen en unieke vakantiewoningen

In 2001 kocht Dirk Windmolen “De Hoop” van Elen en dit werd de start van een fantastisch avontuur. Met vereende krachten en de steun van tientallen vrijwilligers, resulteerde dit in de restauratie van deze prachtige molen. Karen en Dirk restaureerden vervolgens de oude pannenschuur tot 2 prachtige vakantiewoningen voor jong en oud!
www.dehoop.be

Startups.be

Het Belgische startup netwerk

Karen werkte gedurende bijna 10 jaar aan een “one-stop-shop” rond technologie ondernemerschap in België. Startups.be brengt zo’n 2.500 Belgische startups samen in één netwerk en helpt hen snel de weg te vinden naar nieuwe markten en vers kapitaal.
www.startups.be

Chiro Scheldebloem

Kookouders voor Merelbekes chirowietjes

Chiro Scheldebloem is de meisjeschiro van Merelbeke Centrum. Dirk en Karen zijn sinds 2016 kookouder en gaan dus elke zomer mee op kamp met zo’n 170 enthousiaste chirowietjes en leidsters!
Ook bij de jaarlijkse mosselsouper en spaghetti avond staan we steevast paraat!

hécht vzw

De Bleekweide Vlaamse Ardennen

hécht vzw, de Bleekweide Vlaamse Ardennen, is een expertise- en begeleidingscentrum voor kinderen, jongeren en volwassenen rond verlies, emotionele pijn, trauma, rouw en groei. Dirk startte samen met therapeuten Anja Boers en Lara Vanbeveren de vzw.
https://www.hechtvzw.be/

European Startup Network

De Europese one-stop-shop voor startups

Karen nam het initiatief om de handen over heel Europa in elkaar te slaan en voor technologie ondernemers een gezamenlijke stem én springplank te ontwikkelen. Karen startte als CEO en werd daarna voorzitter van het nieuwe netwerk, dat intussen 24 landen telt.
https://europeanstartupnetwork.eu/

Net Futures

Europese conferenties rond de toekomst van het internet

Dirk en Karen organiseerden in opdracht van de Europese Commissie 3 jaar op rij een gloednieuwe netwerking conferentie, waarbij beleidsmedewerkers, onderzoekers uit universiteiten en bedrijven én ondernemers met elkaar in gesprek gingen over de toekomst van het internet.

Wat zoal over ons gezegd wordt…

Voor Alexander De Croo is Karen hét voorbeeld van een doener. Zij gebruikt digitalisering om mensen extra kansen te geven op de arbeidsmarkt. In haar school BeCode leidt ze mensen op tot programmeur.

Alexander De Croovicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en PostYou Tube - Open VLD

Karen werd in april 2020 voor het 5de jaar op rij opgenomen in de “TOP 50: Most influential women in the startup and venture capital space” voor haar verdiensten met Startups.be, European Startup Network, BeCode en BeCentral.

EU StartupsTOP 50 - 2020

Het is dag op dag een jaar geleden dat ik aan BeCode’s Data Science training begon, die me zuurstof en nieuwe mogelijkheden bood in mijn carrière. Een jaar later wilde ik u bedanken voor deze geweldige ervaring, waarvan ik alleen maar positieve dingen meeneem: nieuwe vaardigheden, geweldige ontmoetingen en bovenal, een versterkt gevoel van eigenwaarde.

Claire PerfettiData ScientistAccenture

In 2001 kwam de molen in beheer van de vrijwilligers van vzw “Windmolen De Hoop”. Met dit prachtige lokale initiatief in de restauratie van de molen tot een maalvaardige molen en de herbestemming van een deel van de opslagplaatsen tot vakantiewoning.

Dilsen-StokkemToeristische Ontdekkingsgids 2018Toeristische Ontdekkingsgids 2018

Molenaar Dirk Peusens en Karen Boers hebben aan de Zandstraat in Elen de beschermde bijgebouwen van windmolen De Hoop zopas omgebouwd tot drie vakantiewoningen. Zo krijgt deze historische site nu een toeristische invulling.

Marc DreessenHet Belang van Limburg

We moeten niet alleen beter leren vissen en onze talenten beter ‘voederen’ met levenslang leren. We moeten ook durven investeren in een ‘nieuwe vijver van talent’. En dat is precies wat we doen met BeCode dankzij de AI School.

Erik KerkhofsMedium en Corporate SalesMicrosoft Benelux

Als ik BeCode in één woord moest beschrijven, zou ik zeggen: essentieel.

Daniel WengerDeveloperTalent-IT / Equos Worldline

De vernieuwing van het hekwerk, de spieën en legplanken van de askop zijn het sluitstuk van een ganse reeks onderhoudswerken aan de molen. Het dak werd in 2013 vernieuwd. De dakleien werden volgens aloude traditie gekookt in lijnolie. Deze werken werden zorgvuldig uitgevoerd door molenmaker Dirk Peusens.

Gemeente KruisemMeuleken ’t DalGemeente website Kruisem
Copyright - Karen Boers & Dirk Peusens, Boers & Peusens bv, Hundelgemsesteenweg 1340, 9820 Merelbeke