Wie zijn wij?

Boers & Peusens BV is het bedrijf van Karen Boers en Dirk Peusens. Naast projecten als sociaal ondernemers zijn we door een speling van het lot ook gespecialiseerd in onderhoud en restauraties van wind- en watermolens.

We zijn intussen al meer dan 20 jaar actief in de molenwereld. Eerst met de restauratie van onze eigen windmolen De Hoop in Dilsen-Stokkem en daarna als restauratiepartner van andere moleneigenaars. Met een topteam van medewerkers zijn we in een decennium uitgegroeid tot één van de marktleiders in Vlaanderen. In onze stiel is er geen sprake van bandwerk! Elke werf is anders en elke molen heeft zo z’n eigen kenmerken. Elk project staat dus garant voor een nieuwe uitdaging. We hebben daarvoor dan ook een op maat gemaakt atelier, helemaal uitgerust om molens te restaureren.

Maar daarnaast staat deze job ook open voor iedereen die wil meehelpen aan de uitbouw van ons allernieuwste project; de uitbouw van gloednieuwe (bio)boerderij met zorgfunctie op een boogscheut van ons atelier in Munte.

Meer over ons vind je op onze twee websites www.peusens.be (molenbouw) en www.boerspeusens.be (onze andere projecten).

Wat doe je zoal in de molenbouw en -restauratie?

In ons team zijn we allemaal een beetje polyvalent, we doen schrijnwerk, metaalwerk, schilderwerk, tuinaanleg, dakwerken, enzovoort. Samen dragen we goed zorg voor onze verschillende werven en projecten. Dat gaat van het opmeten, het maken van onderdelen in ons atelier in Munte, de schilderwerken (ook in het atelier of ter plaatse) en de (de)montage ter plaatse. Het gaat dus vooral om houtbewerking en schilderwerken, maar occasioneel ook over metaalbewerking of wat metselwerk. En met onze nieuwe bioboerderij worden de uitdagingen alleen maar diverser.

Natuurlijk moet je nog niet alles kunnen. Je kan rekenen op de nodige opleiding en begeleiding. Neem zeker eens een kijkje naar de vele foto’s op onze website (www.peusens.be) om er een beter idee van te krijgen!

Wie past er in ons team?

• Je voelt je aangetrokken tot diverse technieken;
• Je werkt graag met je handen én je hoofd;
• Je houdt van veel afwisseling;
• Je vindt het leuk om in een klein team samen te werken;
• Je bent nieuwsgierig en leert snel en graag;

Wat kunnen wij jou bieden?

• Een unieke en aantrekkelijke activiteit;
• Een ervaren team;
• Veel afwisseling en leermogelijkheden;
• Een aantrekkelijke verloning;
• Part-time werken is mogelijk.

Interesse? Neem dan gerust contact op!

Karen Boers
0473764249
karen@karenboers.be