Getting Things Done

Meer resultaat, minder stress

We houden allemaal veel ballen tegelijk in de lucht en dan zitten ons hoofd en onze To Do-lijstjes al gauw vol. Ook wij lopen nog regelmatig in de val van de toenemende chaos en dan moeten we weer even “back to basics” en dat is voor ons de Getting Things Done methode van David Allen! Zo hou je ten allen tijde overzicht en weet je zeker dat je op het juiste moment met de juiste dingen bezig bent. En dat geeft rust in je hoofd…

We bieden je dan ook graag een waaier aan formules aan om kennis te maken met en aan de slag te gaan met deze krachtige productiviteitsmethode. Van een eerste kennismaking tot individuele begeleiding bij je hele stappenplan, all the way!

Als je echt iets wil bereiken. Maar dan ook echt!
Dan staan wij voor je klaar voor een stevige groepsopleiding én de nodige individuele begeleiding achteraf.

Getting Things Done: Intensieve Basisopleiding

Duur: 2 dagen

Trainers: de opleiding wordt verzorgd door Dirk Peusens & Karen Boers

Data eerstvolgende opleidingen:

 • donderdag 25 & vrijdag 26 november 2021 in Windmolen “De Hoop” (Dilsen-Stokkem)
 • donderdag 20 & vrijdag 21 januari 2022 in Brussel
 • donderdag 3 & vrijdag  4 maart 2022 in Windmolen “De Hoop” (Dilsen-Stokkem)

Maximaal 10 deelnemers

Implementatie: tijdens de training implementeer je GTD in je eigen systeem

Prijs: 950 Euro exclusief BTW (komt in aanmerking voor KMO-portefeuille)

Getting things done: All the way

Duur: 2 dagen intensieve basisopleiding + 3 maanden individuele begeleiding

Trainers: de opleiding wordt verzorgd door Dirk Peusens & Karen Boers

Startdata voor jouw traject: 25-26/11/2021, 20-21/01/2022 of 3-4/03/2022 (Locatie: Windmolen “De Hoop”, Dilsen-Stokkem of Brussel)

Maximaal 10 deelnemers aan de groepssessies + individuele begeleiding

Prijs: 1.500 Euro exclusief BTW (komt in aanmerking voor KMO-portefeuille)

Getting things done: Implementatieworkshop

Duur: 3 uur

Trainers: de opleiding wordt verzorgd door Dirk Peusens & Karen Boers

Datum: op aanvraag

Maximaal 5 deelnemers

Prijs: 295 Euro exclusief BTW (komt in aanmerking voor KMO-portefeuille)

Getting things done: Basisopleiding

Duur: 1 dag (enkel in company)

Trainers: de opleiding wordt verzorgd door Dirk Peusens & Karen Boers

Maximaal 20 deelnemers

Implementatie: doe je na de training op je eigen werkplek

Prijs: op aanvraag

Waarom Getting Things Done?

Getting Things Done maakt je efficiënter maar brengt ook gewoon meer rust en plezier in het leven – zowel professioneel als privé, voor zover je dat onderscheid nog maakt :-)

 1. Getting Things Done helpt je je werk te organiseren: GTD is een beproefde methode die wereldwijd door miljoenen professionals wordt gebruikt. Door middel van vijf stappen helpt GTD je om je werk te organiseren, te focussen en overzicht te bewaren over je werk.
 2. Getting Things Done maakt je efficiënter: met de praktische handvaten uit GTD leer je hoe je je tijd het meest efficiënt indeelt door continu rekening te houden met de context, tijd en middelen van jouw prioriteiten en verantwoordelijkheden.
 3. Getting Things Done zorgt voor minder stress: GTD leert je om een extern systeem te gebruiken om je taken, ideeën en afspraken in op te slaan. Dit complete en betrouwbare overzicht breng je rust, vermindert werkdruk en stress.
 4. Getting Things Done zorgt voor meer creativiteit: als je hoofd niet meer vol zit met het onthouden van taken en afspraken, kan je het gebruiken voor waar het echt goed in is, namelijk het denken aan creatieve ideeën en oplossingen.
 5. Getting Things Done helpt je de groeiende overvloed aan informatie te filteren: de constante informatiestroom die tegenwoordig op je afkomt, kan heel overweldigend zijn. Met GTD leer je hoe je deze informatie continu beoordeelt op relevantie en prioriteit.
 6. Je kan Getting Things Done gebruiken op een manier die voor jou werkt: eens je de GTD fundamenten onder de knie hebt, kan je je eigen systeem helemaal naar wens inrichten en gebruiken. Zelfs met een aantal basisprincipes spring je al een heel eind.

Gedrag veranderen vraagt een doorgedreven inspanning

De theorie is eigenlijk heel eenvoudig en snel geleerd. In de praktijk vervallen we al snel in onze oude gewoontes. En al helemaal als het extra druk wordt. Wat we dus nodig hebben, is voldoende oefening en een systeem om die verandering ook door te zetten. En mildheid voor onszelf als we opnieuw verglijden in automatismes en eens opnieuw moeten starten.

Uiteindelijk hebben we een blijvende verandering in ons gedrag op het oog. En dat vraagt véél herhalen en een flinke dosis zelfdiscipline. Of een stok achter de deur die ons eraan herinnert, keer op keer :-)

In onze opleidingen willen we precies die handvaten aanreiken:

1) een leidraad die je op weg helpt maar geheel naar eigen wens ingevuld kan worden
2) voldoende oefening en herhaling, zodat je nieuwe patronen en gewoontes de oude gaan vervangen
3) een (veilige) stok achter de deur, in de vorm van 1-op-1 begeleiding, zodat we samen met jou de obstakels die je tegenkomt in je dagelijkse leven uit de weg kunnen ruimen

We bieden je daarom keuze uit verschillende formules, afhankelijk van hoe veel begeleiding jij wenst bij het implementeren en inoefenen van de GTD principes. Alle opleidingen worden verzorgd door Dirk & Karen.

Een leidraad om mee op verkenning te gaan

In onze opleidingen delen we de tips, hulpmiddelen, methodes, leuke voorbeelden en boeiende verhalen die wij op ons pad al zijn tegengekomen. Maar we luisteren vooral naar jouw verhaal: alles waar je tegenaan loopt, waar je naar verlangt, wat je nodig hebt om vrolijk door het leven te gaan. Wat voor jou al werkt en wat nog niet. Zo leren we trouwens al een heel pak van elkaar!

We willen een gids zijn op je pad – maar alleen jij kan aangeven waar het pad naartoe moet leiden! Dus elk traject is anders, want jij zorgt voor de unieke saus en kleur…

Voor elk wat wils

 • Open training

  In onze Open Trainingen schrijf je individueel in voor je traject naar keuze. Je ontmoet er deelnemers met heel verschillende achtergronden en verhalen. Door goed naar elkaar te luisteren ontdekken we heel wat fijne voorbeelden en ideeën hoe we ook zelf stappen vooruit kunnen zetten. We oefenen samen nieuwe gewoontes in, zodat we goed gewapend terugkeren naar de dagelijkse “rush”.

 • In-company training

  Bij de In-Company Training gaan we aan de slag met medewerkers uit eenzelfde bedrijf en leggen we ons toe op de uitdagingen en de obstakels waarmee je als team geconfronteerd wordt. We ontdekken samen welke stukjes van de puzzel ons vooruit kunnen helpen en oefenen nieuwe gewoontes in, zowel tijdens de opleiding als tussen de sessies. Deze gemeenschappelijke ervaring helpt je ook na de opleiding elkaar verder te ondersteunen in het leerproces.

Copyright - Karen Boers & Dirk Peusens, Boers & Peusens bv, Hundelgemsesteenweg 1340, 9820 Merelbeke